Страница 10 от 10

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 20 Ное 2018, 12:42
от rajev
Кое точно от свинето да сложа???И вярно ли е ,че ако от мазнината на телешкото влезе в каймата луканките можело да гранясат????ПОЗДРАВИ

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 20 Ное 2018, 14:46
от dr_slavov
Нищо няма да граняса. :D Лой се нарича мазнината на говедата. Но се намира трудно защото е ценна суровина точно за пройзводството на този вид деликатеси.

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 20 Ное 2018, 19:30
от rajev
Как тогава да го направя този телешки суджук????Да слагам сланина ?Да слагам мазното от телето ?Как?????Дайте съвет

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 20 Ное 2018, 21:19
от Dejmos
Чувал съм точно обратното - че гранясват от свинската мазнина, а от телешка не.

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 21 Ное 2018, 09:04
от mirix
Точно блажното от телето 20-25%. Замразяваш лойта и тогава я смилаш.

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 25 Ное 2018, 07:48
от rajev
За лойта дадах заявка да видим дали ще ме уредят.Ако не ми дадат (защото зависило от шефа, дали ще му се откъсне от сърцето)да пробвам ли със сланина или няма да стане добре?Поздрави

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 25 Ное 2018, 17:34
от Dejmos
Със сланина ще стане наденица, не суджук и трайността ще е малка, скоро започва да грани.

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 26 Ное 2018, 16:36
от mirix
Ако не една лоеста овца и действаш!