Страница 4 от 8

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 11 Яну 2018, 09:35
от dr_slavov
фует.jpg
От този испански салам (има го в Била) взех плесен. Никакви проблеми с еднократно напръскване при окачването. На 3-4 ден се появаяват първите петана, на 10-12 плесента е обхванала почти всичко.

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 11 Яну 2018, 11:31
от cervesa
IMG_20180111_081712.jpg

IMG_20180111_081742.jpg


Айе,и аз да се похваля:
Черногоровски бабек,луканка,наденица за скара,салами (2 вида),кренвирши,панчета,бекон,солена сланина по оригинална домашна рецепта.
Това от домашно черногоровско прасе и говедо хранено с spend grain от Ромбуса.
Бутът на снимката е от Източно-балканска свиня.
Останалите бутове на различна възраст ,са на друго място..

Готов са европреЦедателската блокада!

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 11 Яну 2018, 12:29
от mirix
Рецептата за сланината и кремвиршите ми е интересна :)

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 11 Яну 2018, 16:28
от Dejmos
Почти съм сигурен, че ползвам обвивка точно от този салам. Не ми се получи.

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 12 Яну 2018, 14:38
от cervesa
Dejmos написа:Почти съм сигурен, че ползвам обвивка точно от този салам. Не ми се получи.



Кое не ти се получи?

При мен се напълни перфектно.
Още не съм рязъл за дегустация.Половината го опуших.Иначе съдържанието е еднакво.

Може да донеса на събранието за дегустация,въпреки,че няма да е на100% готово.

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 12 Яну 2018, 17:28
от Dave Lombardo
Мисля, че колегата визираше благородната плесен

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 12 Яну 2018, 23:53
от cervesa
"благородната" плесен е от некъф салам дето ми се подмяташе в багажника 3 месеца.Ама италиански! ;)

След стартер=офкурс!

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 13 Яну 2018, 15:52
от Dejmos
Точно благородната плесен не ми се получи. Три неуспешни опита.
Преди дни окачих бресаола и роле Трапезица, дори не се опитах да ги оплесенявам.

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 19 Яну 2018, 11:52
от cervesa
salami.jpg



Снощна първа дегустация!
СУПЕР САЛАМ!!!

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 19 Яну 2018, 13:08
от Martin
Напика ми се устата.... тая вечер ще заколя и моя салам.