Блажно 2017

Всичко за мезетата - Мръвки, салати, готварски рецепти ...

Модератор: mirix

Блажно 2017

Мнениеот mirix » 02 Ное 2017, 23:53

Дойде време да откриваме сезона. Изпадна ми свински врат 2.5 кг. х 9.20.
Нагласих го за роле , и сега чакаме.
Надяваме за нова година да хапвам.
IMG_20171101_223840.jpg
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 844
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Блажно 2017

Мнениеот ultrashock » 03 Ное 2017, 10:22

Е дай и рецептата :)
Аватар
ultrashock
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 475
Регистриран на: 07 Окт 2016, 10:34
Местоположение: София

Re: Блажно 2017

Мнениеот Dave Lombardo » 03 Ное 2017, 10:38

Е кажи барем рецептата де, Асан и той съм хора...
DRUNK BEFORE DISHONORED!
Аватар
Dave Lombardo
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 164
Регистриран на: 19 Фев 2016, 14:16
Местоположение: Варна

Re: Блажно 2017

Мнениеот Martin » 03 Ное 2017, 12:57

Закъсня Миро, закъсня..... Още преди седмица я захванах със 3 рибици и едно контрафиле за Брезаола.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 949
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Блажно 2017

Мнениеот Dejmos » 03 Ное 2017, 13:52

Аз пък подхванах половин квадратен метър свинска кожа да я правя на "пуканки".
По рецептата на дигиталния бушмен, но първо я поизпекох с една малка газова горелка на терасата. Стъргане от сланина, стъргане от изпичането, варене... три дни играчка след работа, довечера ще я режа и слагам да съхне.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 642
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Блажно 2017

Мнениеот mirix » 03 Ное 2017, 18:17

Ами късно отвориха магазинчето ми. С тази топла есен...
Рибиците стават бързо. А това 2 седмици зрее в хладилник и после сушене.
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 844
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Блажно 2017

Мнениеот Dejmos » 04 Ное 2017, 21:58

Свинските "пуканки" се оказаха изненадващо сполучливи. На снимката се вижда как изглеждат преди и след пържене.
Изображение
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 642
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Блажно 2017

Мнениеот Delikatesi.es » 06 Ное 2017, 00:48

Dejmos написа:Аз пък подхванах половин квадратен метър свинска кожа да я правя на "пуканки".

От къде я намери таз кожа?
Като ги гледам пуканките на снимката са се получили и изглеждат доста апетитно.
Аватар
Delikatesi.es
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 42
Регистриран на: 22 Юни 2016, 15:26
Местоположение: София

Re: Блажно 2017

Мнениеот mirix » 06 Ное 2017, 08:06

Много добре изглеждат, предполагам са по хубави от царевичните :D
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 844
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Блажно 2017

Мнениеот Dejmos » 06 Ное 2017, 15:42

От Била.
Сурова, ощавена колкото да падне четината, жилава като колан... Все едно е годна само за цървули.

http://digital-bushman.com/?p=1168
Това е рецептата.
Моята вариация включваше пърлене до черно с горелка и накисване в гореща вода, за да омекне опърленото и да се остърже по-лесно.
Варих на два пъти, за да се махне по-добре колагена. Варих около половин час и после преместих кожите в друга тенджера с вряща вода.
И пържих в палмово масло, защото има много висока температура на кипене.
Оставяйте ги да се раздуят добре при пърженето. Иначе остават твърди участъци, доста трудни за сдъвкване.

Може да се подправят при варенето или след пърженето. Аз подправях след пърженето - сол, черен пипер, лют червен пипер.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 642
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Следваща

Назад към Мезе за бира, вино, ракия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта