Страница 1 от 1

Какво готвя с бира

МнениеПубликувано на: 18 Авг 2017, 13:41
от MadButcher
Имах няколко бутилки със слаба газировка, че си припомних стари рецепти с бира, които не практикувам отдавна, поради факта че комерсиалните бири не стават въобще. С домашната нещата са обаче коренно различни. Бирата става за маринати, подправя добре печени ястия и е основа на сосове и панировка.

1.Марината за меса.
Слабоохмелената бира е подходяща за мариноване на бели и червени меса. След престой на продукта заедно с други подправки за 24/48ч. или повече месото става по-крехко, добива аромат от бирата и специфичен вкус. 200мл. са напълно достатъчни да се включат в марината за около 2-3кг. месо в зависимост от предподготовката и вида му(нарязан на малки късове за скара и пр.).

2.Бирена паста (Патафри).
Качествената бира е основа на качествената паста за паниране.
Примерна рецепта(съотношение на продукти) за Патафри:
3 яйца
100гр.брашно
50мл. бира (светла)
сол на вкус
Приготвяне:
Белтъците са разбиват на твърд сняг.Жълтъците, бирата и брашното се разбиват отделно. Белтъците се добавят внимателно към сместа с разбъркване. Аз предпочитам да раздрусам бирата, за да се разпени и тогава я добавям. Този начин на панирана на меса, сирена и кашкавали дава гладка повърхност, обем и вид на на панирането. Панира се в предварително загарята фритюра. Търси се светло златист до бледо кяфеникъв цвят. Отцежда се върху кухненска хартия.

Следва още...