Страница 10 от 10

Re: Пуска

МнениеПубликувано на: 26 Яну 2019, 02:27
от mirix
Даже е задължително!

Re: Пуска

МнениеПубликувано на: 26 Яну 2019, 09:50
от Dejmos
Притеснявах се за това. Лепим черво на шева, за да не минава въздух през него. Затова реших, че не е желателно да се дупчи.

Re: Пуска

МнениеПубликувано на: 26 Яну 2019, 12:34
от mirix
Е те с иглата не стават кой знае какви дупки а и после се уплътняват, инак остане ли въздух вътре се завъждат такива хубави гадини.

Re: Пуска

МнениеПубликувано на: 28 Яну 2019, 00:10
от Dejmos
Имах проблем с мехурите. Поръчах 10 с молба към продавача да събират по кило, кило и половина. Имах 11 кг месо, с подправките малко над 12. Очаквах да влезе в 8-9 мехура и да ми остане поне един да го нарежа и да залепя с него шевовете.
Да, ама не. Събрах 8,5 кг в тях. Само две пуски бяха над кило, имаше две по 7-800гр. Сетих се, че на село имам едно осолено телешко сляпо черво в хладилника от миналата година. Взех останалата плънка и отидохме на село. Надявах се да събера всичко в червото и да поръчам още 2-3 мехура, с които да запечатам напълнените.
Червата се оказаха две. Напълних 2х2кг и с остатъка залепих шевовете. Много дебело черво, но еластично и покрива добре.
Сега чакам да залепне и позасъхне, за да сложа пуските в гаца от гъба за баня и да ги засиля към тавана на село.
На снимките - пуските съхнат в хладилника, а бърсаците - на тавана.

Едното черво има странен участък, в който изглежда някак "разпенено". Все едно между външния и вътрешния слой тъканта е напълнена с мехурчета въздух. Някой виждал ли е такова нещо? От какво се получава и има ли опасност за мезето?

Re: Пуска

МнениеПубликувано на: 29 Яну 2019, 23:56
от Dejmos
Учудващо е колко добре залепна сляпото черво за мехура. За по-малко от два дни в хладилника изсъхна, залепна плътно, стана полупрозрачно и трудно се различава от мехура (освен където е било опряно някъде и е съхнело бавно).
А мрежата от гъба за баня се оказа супер за опаковане на пуската.

Re: Пуска

МнениеПубликувано на: 30 Яну 2019, 22:06
от mirix
Кой ще го яде толкова нещо :) и аз имем един мехур, ама нямам вдъхновение още . Иначе една пуска и 2 кг. чоризо да барна и стига.

Re: Пуска

МнениеПубликувано на: 13 Фев 2019, 22:25
от Dejmos
Тази година заложих само на пуската. Може и малко контрафиле (как така авторекцията реши да го замени с контролен!?), подправено с течен пушек, тестовата бройка се прие добре.

Re: Пуска

МнениеПубликувано на: 13 Фев 2019, 22:40
от mirix
Браво, професионална работа.