Страница 2 от 10

Re: Пуска

МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2017, 12:07
от rajev
Добре ,ще чакам номера .Ама тия мезета вече искат червено вино :D

Re: Пуска

МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2017, 00:02
от Foreigner
@Dejmos, можеш да използваш дървено сандъче. Покриваш с дървесна пепел, така че да няма открити части. Целта е разни гадинки да не нападат мезето и да се съхрани по-дълго. Не виждам причина да не можеш да ползваш пак пепелта.

@rajev - 0893985052 - в Пловдив са, вероятно тези, за които говори Миро. Пращат по Еконт.

Re: Пуска

МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2017, 06:59
от rajev
Благодаря, ще им се обадя да ги преслушам.Поздрави

Re: Пуска

МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2017, 14:54
от mirix
+359 88 869 4688 това е номера, който аз съм си записал.

Re: Пуска

МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2017, 14:45
от rajev
Миро благодарско това е телефона ама жената ме насочи към съпруга си,Има пуски 70ст бройката ,а за количества каза ,че пада на 60ст.Разбрахме се и сега захладнее ли още малко ще пълним пък да видим какво ще стане.Поздрави

Re: Пуска

МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2017, 10:15
от Dave Lombardo
Foreigner написа:@Dejmos, можеш да използваш дървено сандъче. Покриваш с дървесна пепел, така че да няма открити части. Целта е разни гадинки да не нападат мезето и да се съхрани по-дълго. Не виждам причина да не можеш да ползваш пак пепелта.


Винаги съм считал, че пепелта служи, за да дръпне влагата от мръвката, да не мухляса.
И в този ред на мисли, брашно няма ли да свърши работа?

Re: Пуска

МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2017, 10:40
от Foreigner
В случая пуската се слага в пепел, след като основното съхнене е приключило - загубила е поне около 1/3 от теглото си. Идеята е да се съхрани дълго време - пълниш през февруари, а я консумираш през септември. За брашно нямам идея, не знам дали няма да привлече разни вредители. Иначе съхненето си продължава и в пепелта, но с много по-слаби темпове. Ако няма възможност за съхнене в пепел, работа върши и замразяване във фризер, но има някакви разлики, лично аз не съм пробвал.

Re: Пуска

МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2017, 14:25
от Martin
Пуската предварително е сушена, и се заравя за съхранение и зреене. Пепелта служи за преграда от вредители и консервант. Брашното би ти свършило точно обратното действие и ще имаш накрая вместо мезе - екарисаж.


ПС дайте тоя телефон на мъжът на тая с пуските да поръчваме. Зимата иде, човек трябва да се подготви.

Re: Пуска

МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2017, 13:38
от dr_slavov
Бяха се навил да правя, но тия 45г сол ме притесняват. Аз слагам на суджука 20-21г и е нормално солен. Това е двойно, и повече. Да не би да се получава нещо много солено, защото тогава това не е моето мезе.

Re: Пуска

МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2017, 14:38
от Foreigner
Соленичко е, но не чак толкова, колкото изглежда според рецептата. Аз слагам 40 грама и е ок. Опитай с 1-2 бройки и ще разбереш дали е за тебе.