Пуска

Всичко за мезетата - Мръвки, салати, готварски рецепти ...

Модератор: mirix

Re: Пуска

Мнениеот mirix » 26 Яну 2019, 02:27

Даже е задължително!
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Пуска

Мнениеот Dejmos » 26 Яну 2019, 09:50

Притеснявах се за това. Лепим черво на шева, за да не минава въздух през него. Затова реших, че не е желателно да се дупчи.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 719
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Пуска

Мнениеот mirix » 26 Яну 2019, 12:34

Е те с иглата не стават кой знае какви дупки а и после се уплътняват, инак остане ли въздух вътре се завъждат такива хубави гадини.
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Пуска

Мнениеот Dejmos » 28 Яну 2019, 00:10

Имах проблем с мехурите. Поръчах 10 с молба към продавача да събират по кило, кило и половина. Имах 11 кг месо, с подправките малко над 12. Очаквах да влезе в 8-9 мехура и да ми остане поне един да го нарежа и да залепя с него шевовете.
Да, ама не. Събрах 8,5 кг в тях. Само две пуски бяха над кило, имаше две по 7-800гр. Сетих се, че на село имам едно осолено телешко сляпо черво в хладилника от миналата година. Взех останалата плънка и отидохме на село. Надявах се да събера всичко в червото и да поръчам още 2-3 мехура, с които да запечатам напълнените.
Червата се оказаха две. Напълних 2х2кг и с остатъка залепих шевовете. Много дебело черво, но еластично и покрива добре.
Сега чакам да залепне и позасъхне, за да сложа пуските в гаца от гъба за баня и да ги засиля към тавана на село.
На снимките - пуските съхнат в хладилника, а бърсаците - на тавана.

Едното черво има странен участък, в който изглежда някак "разпенено". Все едно между външния и вътрешния слой тъканта е напълнена с мехурчета въздух. Някой виждал ли е такова нещо? От какво се получава и има ли опасност за мезето?
Прикачени файлове
IMG_20190127_225214.jpg
IMG_20190127_225227.jpg
IMG_20190127_092650.jpg
IMG_20190127_091752.jpg
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 719
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Пуска

Мнениеот Dejmos » 29 Яну 2019, 23:56

Учудващо е колко добре залепна сляпото черво за мехура. За по-малко от два дни в хладилника изсъхна, залепна плътно, стана полупрозрачно и трудно се различава от мехура (освен където е било опряно някъде и е съхнело бавно).
А мрежата от гъба за баня се оказа супер за опаковане на пуската.
Прикачени файлове
IMG_20190129_210724.jpg
IMG_20190129_205631.jpg
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 719
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Пуска

Мнениеот mirix » 30 Яну 2019, 22:06

Кой ще го яде толкова нещо :) и аз имем един мехур, ама нямам вдъхновение още . Иначе една пуска и 2 кг. чоризо да барна и стига.
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Пуска

Мнениеот Dejmos » 13 Фев 2019, 22:25

Тази година заложих само на пуската. Може и малко контрафиле (как така авторекцията реши да го замени с контролен!?), подправено с течен пушек, тестовата бройка се прие добре.
Прикачени файлове
IMG_20190209_145928.jpg
IMG_20190209_150104.jpg
Последна промяна Dejmos на 13 Фев 2019, 22:45, променена общо 1 път
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 719
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Пуска

Мнениеот mirix » 13 Фев 2019, 22:40

Браво, професионална работа.
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Предишна

Назад към Мезе за бира, вино, ракия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта

cron