Страница 4 от 4

Re: Откриване сезон 2015/2016

МнениеПубликувано на: 14 Яну 2016, 14:45
от Foreigner
Ясно, благодарско! Не са като футболни топки, средно събраха 1,2 - 1,3 кг месо. Довечера ги провесвам да съхнат.

Re: Откриване сезон 2015/2016

МнениеПубликувано на: 14 Яну 2016, 22:30
от Dejmos
bojo написа:У наше село я има тая промоция и аз да не остана назад скочих на две вратлета за суджуци. Да ама греда - месото миришеше и го върнах без никакви разправии, ами и талон за 1лв ми дадоха за покупки. Явно си знаят стоката.

Явно аз съм късметлия.
Два пъти купувах врат и два рибица. Беше си много добро месото, дори сурово го опитвах, ако имаше нещо, щях да усетя.
И си изсъхна добре. Е, нали след соленето съм отцеждал вода, но не повече от 100ина грама на килограм.

Re: Откриване сезон 2015/2016

МнениеПубликувано на: 30 Яну 2016, 21:47
от mirix
Втора ръка за таз година. Малко телешка пастърма и телешки суджук. Искамише се да сложа и малко агнешко ма няма.
IMG_20160130_184058.jpg

Невга беше цело!
IMG_20160130_192102.jpg

И малко подготовка за суджука
IMG_20160130_183159.jpg

Re: Откриване сезон 2015/2016

МнениеПубликувано на: 06 Фев 2016, 20:33
от Foreigner
3 свински рибици обработих по различен начин и се получиха отлични резултати. Червеното е предимно с червен пипер и чубрица. Второто е кайзеровано, а най-тъмното е... бижу. Мариновах го с мед и 10-годишет сингъл малц, който е с убийствен аромат на торф и пушек. Прежалих уискито и не съжалявам - такова мезе не бюх опитвал. На жена ми й бие на лекарство, но тя пие 50 грама концентрат месечно. Аз всъщност това й обясних - че го ям с лечебна цел, паралелно с един доста приличен червен ирландски ейл 8-) Наздраве!