Откриване сезон 2015/2016

Всичко за мезетата - Мръвки, салати, готварски рецепти ...

Модератор: mirix

Re: Откриване сезон 2015/2016

Мнениеот Foreigner » 14 Яну 2016, 14:45

Ясно, благодарско! Не са като футболни топки, средно събраха 1,2 - 1,3 кг месо. Довечера ги провесвам да съхнат.
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 258
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София

Re: Откриване сезон 2015/2016

Мнениеот Dejmos » 14 Яну 2016, 22:30

bojo написа:У наше село я има тая промоция и аз да не остана назад скочих на две вратлета за суджуци. Да ама греда - месото миришеше и го върнах без никакви разправии, ами и талон за 1лв ми дадоха за покупки. Явно си знаят стоката.

Явно аз съм късметлия.
Два пъти купувах врат и два рибица. Беше си много добро месото, дори сурово го опитвах, ако имаше нещо, щях да усетя.
И си изсъхна добре. Е, нали след соленето съм отцеждал вода, но не повече от 100ина грама на килограм.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 712
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Откриване сезон 2015/2016

Мнениеот mirix » 30 Яну 2016, 21:47

Втора ръка за таз година. Малко телешка пастърма и телешки суджук. Искамише се да сложа и малко агнешко ма няма.
IMG_20160130_184058.jpg

Невга беше цело!
IMG_20160130_192102.jpg

И малко подготовка за суджука
IMG_20160130_183159.jpg
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 905
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Откриване сезон 2015/2016

Мнениеот Foreigner » 06 Фев 2016, 20:33

3 свински рибици обработих по различен начин и се получиха отлични резултати. Червеното е предимно с червен пипер и чубрица. Второто е кайзеровано, а най-тъмното е... бижу. Мариновах го с мед и 10-годишет сингъл малц, който е с убийствен аромат на торф и пушек. Прежалих уискито и не съжалявам - такова мезе не бюх опитвал. На жена ми й бие на лекарство, но тя пие 50 грама концентрат месечно. Аз всъщност това й обясних - че го ям с лечебна цел, паралелно с един доста приличен червен ирландски ейл 8-) Наздраве!
Прикачени файлове
2.jpg
1.jpg
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 258
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София

Предишна

Назад към Мезе за бира, вино, ракия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron