Страница 6 от 12

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

МнениеПубликувано на: 07 Окт 2017, 20:46
от mirix
Лъчо се прузнава за цар на шунката. Аз днес гледам пилешки гърди на 6.50 кг. Викам хубава цена ама..
Е като се прибрах се сетих какео може да стане ама...
Та в крайна сметка моя извод е отлежаване.
Кокото по вече по добре. После варене 1 ден почивка и газ

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

МнениеПубликувано на: 08 Окт 2017, 20:10
от Foreigner
Миро, напипах наистина страхотен блог с няколко уникални рецепти. През седмицата ще пусна линкове. Може би ще трябва да отворим отделна темичка сушени мезета, че времето за старт наближава... По-скоро ще бъде италиански сушени мезета, защото авторът на блога явно е живял на Ботуша и е дал много силни рецепти.

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

МнениеПубликувано на: 08 Окт 2017, 21:49
от mirix
Сподели линка да се подготвяме теоретично.

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

МнениеПубликувано на: 08 Окт 2017, 21:51
от mirix
А колегата Dejmos май има най- много сварени шунки. И като гледам всяка следваща е по добра.

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

МнениеПубликувано на: 09 Окт 2017, 14:53
от Dejmos
Сега съм заложил свински гърди и ще ги правя по рецептата на шунката. Само някой кокал да не спука плика.

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

МнениеПубликувано на: 12 Окт 2017, 17:57
от Foreigner
http://digital-bushman.com/?p=842

Това е линкът, за който ви говорих. Вижте и другите рецепти, както и тази за шунката - има разни хитринки, които вече пробвах и работят.

Миро, ако прецениш, това го премести в друга тема, че да не разводняваме твоята.

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

МнениеПубликувано на: 12 Окт 2017, 17:59
от Foreigner
Абе само аз ли имам проблем с активирането на линковете?

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

МнениеПубликувано на: 13 Окт 2017, 11:30
от Dave Lombardo
Foreigner написа:Абе само аз ли имам проблем с активирането на линковете?

не си затваряш tag-a
след линка трябва да сложеш наклонена черта преди url, ето така: [/url]
http://digital-bushman.com/?p=842

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

МнениеПубликувано на: 13 Окт 2017, 13:31
от Foreigner
Благодаря. По-добре е да се гледа, вместо да се блее, ама на...

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

МнениеПубликувано на: 20 Окт 2017, 15:34
от Dejmos
Жив да си, Foreigner, за този линк. От седмица чета и се облизвам наум и наяве. Ще ми се да пробвам всичко описано, особено "пуканките" от свинска кожа и бресаолата.

Е, не съм съгласен с всичко прочетено. Пробиването на кесията, за да се сложи термометъра в шунката го отчитам като грешка. Само веднъж го направих, шунката загуби много сок през дупката и не беше сочна.
Другото е топенето на свинска мас. Авторът отрича добавянето на мляко, защото вкарвало вода. Правил съм "чорбаджийска" мас с добавяне на мляко след изваждане на пръжките. Изчаква се водата в маслото да се изпари, да падне утайка на дъното на съда и се сваля от котлона. Получената мас е по-фина, по-гладка и с по-слаба миризма.