Страница 11 от 12

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

МнениеПубликувано на: 12 Дек 2017, 19:05
от cervesa
Иво,вземам остатъка от мрежата и червата.
(Ама не след употреба ;) )

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

МнениеПубликувано на: 12 Дек 2017, 22:25
от mirix
Темелко, съмнителен си ми!

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

МнениеПубликувано на: 13 Дек 2017, 00:20
от Foreigner
Миро, аз имам друга версия - г-н Председателят явно иска да се подготви подобаващо за следващото Общо събрание. Ако е така, гласувам с 2 ръце, ако ли не, срам?

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

МнениеПубликувано на: 13 Дек 2017, 08:53
от mirix
Днес няма да имам време, надявам се утре да кача едно клипче е тубата и да ви го споделя тук. Може да е решил да прави такова фирменно парти :D

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

МнениеПубликувано на: 13 Дек 2017, 12:07
от cervesa
Общото събрание е в София,така,че очаквам да дегустирам столични мезета.А който стигне до Ромба-судоволствие ще споделя! :)

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

МнениеПубликувано на: 13 Дек 2017, 12:38
от Martin
Иво, кажи като си готов за пращане да ти дам данни за Еконт.

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

МнениеПубликувано на: 13 Дек 2017, 19:04
от mirix
viewtopic.php?f=8&t=2483&p=17741#p17741
Ей тук може да се види как си представям на бай Темвлко банкета , зад ромбуса, около трес инженеринг :)

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

МнениеПубликувано на: 13 Дек 2017, 19:50
от cervesa
И туй ще стане,Миро.
За събранието,не ми се прие предложението,ама ще има друг случай.

(ама и теа колеги са аматьори-8 човека едно свине не могат да дигнат;)

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

МнениеПубликувано на: 13 Дек 2017, 20:02
от mirix
200 оки има, а и е лъзгаво и някой вино ако е пил.

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

МнениеПубликувано на: 20 Дек 2017, 20:47
от Dejmos
Пробвах да сваря шунка в черво. Изкуствено черво фибрус. Като цяло се получи
Изображение
Недостатък на подхода е, че отделената при варенето течност остава вътре и излиза като желе при рязането. Спазих рецептата за шунка, която дойде с шунковара - 100мл вода на килограм месо. Желето е много, явно за пилешко ще трябва да намаля водата или да я махна съвсем.
Проблем беше и натъпкването на сместа в червото. Остана много въздух, вкарвах го на ръка. Ако се прави с фунията на месомелачката, ще стане по-добре.
По-късно ще тествам със свинско, с 50мл вода на кило месо. Резултатът дотук е приемлив, така шунката е по-удобна за варене и съхранение.