Новата ми придобивка ...и за шунката

Всичко за мезетата - Мръвки, салати, готварски рецепти ...

Модератор: mirix

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот cervesa » 12 Дек 2017, 19:05

Иво,вземам остатъка от мрежата и червата.
(Ама не след употреба ;) )
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот mirix » 12 Дек 2017, 22:25

Темелко, съмнителен си ми!
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот Foreigner » 13 Дек 2017, 00:20

Миро, аз имам друга версия - г-н Председателят явно иска да се подготви подобаващо за следващото Общо събрание. Ако е така, гласувам с 2 ръце, ако ли не, срам?
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 258
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот mirix » 13 Дек 2017, 08:53

Днес няма да имам време, надявам се утре да кача едно клипче е тубата и да ви го споделя тук. Може да е решил да прави такова фирменно парти :D
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот cervesa » 13 Дек 2017, 12:07

Общото събрание е в София,така,че очаквам да дегустирам столични мезета.А който стигне до Ромба-судоволствие ще споделя! :)
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот Martin » 13 Дек 2017, 12:38

Иво, кажи като си готов за пращане да ти дам данни за Еконт.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот mirix » 13 Дек 2017, 19:04

viewtopic.php?f=8&t=2483&p=17741#p17741
Ей тук може да се види как си представям на бай Темвлко банкета , зад ромбуса, около трес инженеринг :)
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот cervesa » 13 Дек 2017, 19:50

И туй ще стане,Миро.
За събранието,не ми се прие предложението,ама ще има друг случай.

(ама и теа колеги са аматьори-8 човека едно свине не могат да дигнат;)
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот mirix » 13 Дек 2017, 20:02

200 оки има, а и е лъзгаво и някой вино ако е пил.
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот Dejmos » 20 Дек 2017, 20:47

Пробвах да сваря шунка в черво. Изкуствено черво фибрус. Като цяло се получи
Изображение
Недостатък на подхода е, че отделената при варенето течност остава вътре и излиза като желе при рязането. Спазих рецептата за шунка, която дойде с шунковара - 100мл вода на килограм месо. Желето е много, явно за пилешко ще трябва да намаля водата или да я махна съвсем.
Проблем беше и натъпкването на сместа в червото. Остана много въздух, вкарвах го на ръка. Ако се прави с фунията на месомелачката, ще стане по-добре.
По-късно ще тествам със свинско, с 50мл вода на кило месо. Резултатът дотук е приемлив, така шунката е по-удобна за варене и съхранение.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 719
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

ПредишнаСледваща

Назад към Мезе за бира, вино, ракия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта