Страница 2 от 3

Re: Суджук

МнениеПубликувано на: 22 Ное 2014, 23:28
от dandilov
А-а-а, не в каймата!
До колкото знам препоръчват кожичките с плесента да се накиснат във водичка и с тая водичка да се изплакнат следващите суджици.
Както и да е..
Аз не държа на ми побеляват петалките. ;)

Re: Суджук

МнениеПубликувано на: 18 Дек 2014, 20:30
от brokenerror
IMAG0853.jpg

IMAG0855.jpg

IMAG0856.jpg

IMAG0860.jpg



Нека ми е зле!

Re: Суджук

МнениеПубликувано на: 19 Дек 2014, 07:57
от rajev
Колега колко градуса ти е в помещението дето ги сушиш??????

Re: Суджук

МнениеПубликувано на: 19 Дек 2014, 13:10
от dandilov
За традиционните луканки и суджуци съм чел, че най-добрата температура за сушене е 10 - 12 градуса в сухо и проветриво помещение.
Първата партида съхна при горе-долу такава температура 3 седмици и стана супер.
Втората партида съхна при по-ниски температури, понеже застудя. Още не съм я пробвал да кажа как е станала.

Re: Суджук

МнениеПубликувано на: 19 Дек 2014, 16:59
от brokenerror
10-15 градуса..

Re: Суджук

МнениеПубликувано на: 19 Дек 2014, 17:05
от rajev
А добре аз се притесних че моята температура е висока(6-8 градуса).Благодаря

Re: Суджук

МнениеПубликувано на: 19 Дек 2014, 17:15
от brokenerror
Даже ти е ниска, не че няма да станат, но доста по-бавно ще е.. :))

Re: Суджук

МнениеПубликувано на: 19 Дек 2014, 18:34
от rajev
А месото ако стой на 6-7 градуса ден или два докато ми дойде реда в цеха за пълнене дали ще му стане нещо???

Re: Суджук

МнениеПубликувано на: 19 Дек 2014, 20:44
от dandilov
Ако не е осолено ще е опасно!
В някои рецепти препоръчват месото да се нареже на едри парчета 2, 3 до 5 см., да се осоли с 20 - 22 грама сол на килограм месо и така да се остави на хладно 24 до 48 часа да узрее. Какво се има в предвид под "хладно" не се знае, но мисля, че до 5-6-7 градуса макс. няма да му стане нищо ако е осолено.
Нека и другите колеги "хищници" да кажат... ;) :D
След това (според тези рецепти) без да се измива, се смила, овкусява с подправките и се размесва добре. После пишат пак да престои 24 часа на хладно, за да се овкуси добре и тогава следва пълненето на червата.
Аз не практикувам по този начин, а смилам месото, осолявам, слагам подправките, омесвам яко, 24 часа на терасата на студено и пълня.

Re: Суджук

МнениеПубликувано на: 19 Дек 2014, 22:03
от rajev
Хммм утре ще звънкам на месарите да кажат какво да правя ,ако трябва ще си го осоля сам месото.Благодаря Дилов.Поздрави