Блажно 2017

Всичко за мезетата - Мръвки, салати, готварски рецепти ...

Модератор: mirix

Re: Блажно 2017

Мнениеот MadButcher » 01 Окт 2018, 13:41

Подготвям т.нар Ugly Drum Smoker (UDS), който е обаче е предимно за топло опушване. Като стане ще пусна снимки. Елементарен е за изпълнение. Основата е 200л. варел, ползван за хранителни цели. Нещо като това https://goo.gl/images/rwywcr
Аватар
MadButcher
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 178
Регистриран на: 04 Апр 2017, 15:59
Местоположение: Велико Търново

Re: Блажно 2017

Мнениеот executor » 08 Ное 2018, 14:28

Някой случайно да има оригиналанта рецепта на БУШМЕНА за ЧОРИЗО ?!
executor
Сам си вари, сам си пие
Сам си вари, сам си пие
 
Мнения: 2
Регистриран на: 19 Авг 2018, 13:04

Re: Блажно 2017

Мнениеот Martin » 08 Ное 2018, 14:43

Аз я имам :)

1/1/1 телешко/свинска плешка/сланина
Сол - 20гр / кг
Захар - 6гр / кг
Пушен пипер Pimenton de la Vera - 20гр / кг
Лют пипер - 1гр / кг
Чесън - 10гр / кг
Бяло вино - 50мл / кг
Риган и черен пипер на вкус
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 980
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Блажно 2017

Мнениеот Foreigner » 08 Ное 2018, 14:53

Лошо, че не записахме всички рецепти на Бушмена, преди да си спре блога. Някой ако е запазил нещичко, нека да го пусне тук.
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 247
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София

Re: Блажно 2017

Мнениеот Martin » 08 Ное 2018, 15:05

Рецепти да искаш.
За мене е важно знанието което натрупах от него за процесите и технологията. Рецепти се намират/измислят.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 980
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Блажно 2017

Мнениеот executor » 08 Ное 2018, 15:06

Martin написа:Аз я имам :)

1/1/1 телешко/свинска плешка/сланина
Сол - 20гр / кг
Захар - 6гр / кг
Пушен пипер Pimenton de la Vera - 20гр / кг
Лют пипер - 1гр / кг
Чесън - 10гр / кг
Бяло вино - 50мл / кг
Риган и черен пипер на вкус


МНОГО БЛАГОДАРЯ !!!
Някакви особедности по приготвянето има ли ?
executor
Сам си вари, сам си пие
Сам си вари, сам си пие
 
Мнения: 2
Регистриран на: 19 Авг 2018, 13:04

Re: Блажно 2017

Мнениеот Dave Lombardo » 08 Ное 2018, 17:54

Martin написа:За мене е важно знанието което натрупах от него за процесите и технологията.

Сега ако кажеш, че ги имаш запазени/записани... :?
DRUNK BEFORE DISHONORED!
Аватар
Dave Lombardo
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 170
Регистриран на: 19 Фев 2016, 14:16
Местоположение: Варна

Re: Блажно 2017

Мнениеот dr_slavov » 09 Ное 2018, 12:08

Ето какво имам запазено. Тези съм ги тествал и ми харесаха. Направени са за автоматично изчисляване на количествата.
Прикачени файлове
Чоризо.xlsx
(11.36 KiB) 13 пъти
Панчета.xlsx
(11.29 KiB) 37 пъти
Лонза.xlsx
(11.18 KiB) 34 пъти
Бразеола.xlsx
(9.85 KiB) 32 пъти
Последна промяна dr_slavov на 12 Ное 2018, 12:13, променена общо 2 пъти
Аватар
dr_slavov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 439
Регистриран на: 11 Май 2015, 17:31
Местоположение: Шумен

Re: Блажно 2017

Мнениеот Dejmos » 09 Ное 2018, 20:32

Дигиталният е спрял блога?
Лошо.
Някой има ли рецептата на пусната?
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 658
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Блажно 2017

Мнениеот Foreigner » 09 Ное 2018, 21:43

Той за пуска май нямаше. Миро беше пускал рецептата. Ето я:

http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=16&t=3208&hilit=%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 247
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София

ПредишнаСледваща

Назад към Мезе за бира, вино, ракия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта