Новата ми придобивка ...и за шунката

Всичко за мезетата - Мръвки, салати, готварски рецепти ...

Модератор: mirix

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот mirix » 07 Окт 2017, 20:46

Лъчо се прузнава за цар на шунката. Аз днес гледам пилешки гърди на 6.50 кг. Викам хубава цена ама..
Е като се прибрах се сетих какео може да стане ама...
Та в крайна сметка моя извод е отлежаване.
Кокото по вече по добре. После варене 1 ден почивка и газ
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 803
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот Foreigner » 08 Окт 2017, 20:10

Миро, напипах наистина страхотен блог с няколко уникални рецепти. През седмицата ще пусна линкове. Може би ще трябва да отворим отделна темичка сушени мезета, че времето за старт наближава... По-скоро ще бъде италиански сушени мезета, защото авторът на блога явно е живял на Ботуша и е дал много силни рецепти.
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 209
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот mirix » 08 Окт 2017, 21:49

Сподели линка да се подготвяме теоретично.
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 803
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот mirix » 08 Окт 2017, 21:51

А колегата Dejmos май има най- много сварени шунки. И като гледам всяка следваща е по добра.
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 803
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот Dejmos » 09 Окт 2017, 14:53

Сега съм заложил свински гърди и ще ги правя по рецептата на шунката. Само някой кокал да не спука плика.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 552
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот Foreigner » 12 Окт 2017, 17:57

http://digital-bushman.com/?p=842

Това е линкът, за който ви говорих. Вижте и другите рецепти, както и тази за шунката - има разни хитринки, които вече пробвах и работят.

Миро, ако прецениш, това го премести в друга тема, че да не разводняваме твоята.
Последна промяна Foreigner на 13 Окт 2017, 13:29, променена общо 1 път
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 209
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот Foreigner » 12 Окт 2017, 17:59

Абе само аз ли имам проблем с активирането на линковете?
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 209
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот Dave Lombardo » 13 Окт 2017, 11:30

Foreigner написа:Абе само аз ли имам проблем с активирането на линковете?

не си затваряш tag-a
след линка трябва да сложеш наклонена черта преди url, ето така: [/url]
http://digital-bushman.com/?p=842
DRUNK BEFORE DISHONORED!
Аватар
Dave Lombardo
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 110
Регистриран на: 19 Фев 2016, 14:16
Местоположение: Варна

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот Foreigner » 13 Окт 2017, 13:31

Благодаря. По-добре е да се гледа, вместо да се блее, ама на...
Аватар
Foreigner
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 209
Регистриран на: 18 Окт 2014, 12:35
Местоположение: София

Re: Новата ми придобивка ...и за шунката

Мнениеот Dejmos » 20 Окт 2017, 15:34

Жив да си, Foreigner, за този линк. От седмица чета и се облизвам наум и наяве. Ще ми се да пробвам всичко описано, особено "пуканките" от свинска кожа и бресаолата.

Е, не съм съгласен с всичко прочетено. Пробиването на кесията, за да се сложи термометъра в шунката го отчитам като грешка. Само веднъж го направих, шунката загуби много сок през дупката и не беше сочна.
Другото е топенето на свинска мас. Авторът отрича добавянето на мляко, защото вкарвало вода. Правил съм "чорбаджийска" мас с добавяне на мляко след изваждане на пръжките. Изчаква се водата в маслото да се изпари, да падне утайка на дъното на съда и се сваля от котлона. Получената мас е по-фина, по-гладка и с по-слаба миризма.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 552
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

ПредишнаСледваща

Назад към Мезе за бира, вино, ракия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron