Американски лагер

Представени са всички основни стилове бира, разпространени по света и подходящи за домашно пивоварство

Модератор: hellreiser

Американски лагер

Мнениеот victoryvt » 08 Ное 2012, 17:37

(Подвид стандартен американски лагер)

Аромат:
Лек до липсващ малцов аромат, макар че би могъл да се усеща зърнен, сладникав до царевичен ако го има.
Хмеловият аромат е слаб до липсващ, пикантен или цветен. Ниски нива на дрожден характер (зелени ябълки, диметилсулфид, или плодовост) са опция, но са приемливи.
Не трябва да има никакъв диацетил.

Външен изглед:
Много бледо-жълто до средно-жълт цвят. Бяла пенлива глава, силно прозрачна.

Вкус:
Резлив и сух вкус с известни ниски нива на зърнен или царевичен сладникав вкус.
Хмеловият вкус варира от никакъв до ниски нива.
Хмеловата горчивина - от ниска до средна.
Балансът е някъде между леко малцов и леко хмелов.
Високите нива на газировка могат да доведат до леко кисел и сух вкус.
Без диацетил и без плодов вкус.

Усещане в устата :
Леко тяло породено от висок процент добавки като ориз и царевица.
Много силно газирана с осезаем тон на въглероден двуокис.

Общо впечатление :
Много освежаваща и утоляваща жаждата.

Коментари :
Силните вкусове са грешка в този стил.
Това е международен стил, включващ стандартните масово произвеждани лагерни бири по целия свят

Суровини :
Малц от 2-у и 6 редов ечемик с висок процент на добавки от ориз или царевица (до 40%)

Примерни представители:
Pabst Blue Ribbon, Miller High Life, Budweiser, Baltika #3 Classic, Kirin Lager, Grain Belt Premium Lager, Molson Golden, Labatt Blue, Coors Original, Foster's Lager

tippet-american-lager.png

american-lager.JPG
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Назад към Основни видове и стилове бира

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron