Тук всеки който има някакъв проблем или нещо не му е ясно или се е сблъскал с трудности по време на правенето на домашна бира нека сподели за него, но и нека първо провери дали вече не е обсъждан същия проблем и има решение.
-
-
Лагерни бири
Модератор: Martin
- 18 Теми
- 206 Мнения
-
Последно мнение от Clarion
03 Апр 2018, 18:01
-
-
Ейлове (с горна ферментация)
Модератор: Martin
- 64 Теми
- 1463 Мнения
-
Последно мнение от ultrashock
05 Фев 2018, 11:30
-
-
Пшенични бири (Вайцен, Виит ..)
Модератор: Martin
- 15 Теми
- 224 Мнения
-
Последно мнение от Dejmos
18 Апр 2017, 14:16
-
-
ИПА (Индия Пейл Ейл)
Модератор: Martin
- 12 Теми
- 162 Мнения
-
Последно мнение от ALL_ON
11 Апр 2018, 15:08
-
-
Белгийски бири
Модератор: Martin
- 6 Теми
- 77 Мнения
-
Последно мнение от cervesa
19 Мар 2016, 09:06
-
-
Експерименти
Модератор: Martin
- 45 Теми
- 445 Мнения
-
Последно мнение от markov
17 Апр 2018, 17:40
-
-
Ферментация и дрожди
Модератор: Martin
- 61 Теми
- 637 Мнения
-
Последно мнение от dr_slavov
27 Мар 2018, 11:52
-
-
Газировка (карбонизация) и бутилиране / кегиране
Дискусия относно методите за газиране и начините за разливане на бирата - бутилки, кегове, бурета и т.н.
Модератор: Martin
- 41 Теми
- 512 Мнения
-
Последно мнение от markov
17 Апр 2018, 17:44
-
-
Вода и обработката й
Модератор: Martin
- 7 Теми
- 80 Мнения
-
Последно мнение от 5th-hokage
05 Окт 2017, 07:13
-
-
Помощ за проблеми
Моля всички, които постват своя проблем тук да прочетат това http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=29&t=2773&start=20#p6204 и задължително да посочват поне следните параметри : Начален екстракт, тип дрожди, температура на ферментация, краен екстракт, околна температура. И да се опитат максимално точно да опишат параметрите на ситуацията си - количества зърно в кг. , мъст и бира в литри и т.н.
Модератор: Martin
- 69 Теми
- 769 Мнения
-
Последно мнение от Dave Lombardo
10 Апр 2018, 13:32
-
-
Разни дискусии и приказки на вятъра
Модератор: Martin
- 165 Теми
- 2000 Мнения
-
Последно мнение от bojo
20 Апр 2018, 18:31
-
-
Дегустации
Модератор: Martin
- 10 Теми
- 175 Мнения
-
Последно мнение от IvayloSf
08 Ное 2017, 16:42
-
-
Мелене на малца и мелачки
Модератор: Martin
- 4 Теми
- 64 Мнения
-
Последно мнение от cervesa
18 Фев 2017, 20:47
-
-
Озахаряване
Дискусия за методи, съдове, проблеми при озахаряването на кашата.
Модератор: Martin
- 15 Теми
- 119 Мнения
-
Последно мнение от Martin
18 Дек 2017, 12:54
-
-
Прецеждане и промиване
Дискусия относно методи и приспособления за по-добро и по-бързо прецеждане и промиване на малцовите трици.
Модератор: Martin
- 5 Теми
- 93 Мнения
-
Последно мнение от stoyanninov
05 Юни 2017, 17:34
-
-
Варене на бирената мъст с хмел
Модератор: Martin
- 10 Теми
- 130 Мнения
-
Последно мнение от dr_slavov
12 Яну 2018, 14:38
-
-
Охлаждане и финално прецеждане
Кой с какво охлажда - чилъри, ледени бутилки, водна баня, проточно охлаждане, топлообменници и др.
Модератор: Martin
- 9 Теми
- 132 Мнения
-
Последно мнение от Yaskata
20 Окт 2017, 11:28
-
-
Аериране на пивната мъст преди ферментацията
Модератор: Martin
- 2 Теми
- 13 Мнения
-
Последно мнение от Pando27
24 Апр 2017, 12:55
-
-
Материали и суровини
Дискусия относно видове, качество и характеристики на суровините и материалите за домашна бира - малц, хмел, дрожди и немалцови добавки.
Модератор: Martin
- 27 Теми
- 209 Мнения
-
Последно мнение от spas0456
13 Фев 2018, 15:11
-
-
Почистване и дезинфекция
Дискусия относно начините на почистване на оборудването, бутилките, ферментаторите, кеговете и т.н. Дезинфекция, дезинфектанти, почистващи препарати
Модератор: Martin
- 16 Теми
- 188 Мнения
-
Последно мнение от gorang
14 Мар 2018, 17:48
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта